127 gånger om och om igen

Du trodde aldrig på kärlek vid första ögonkastet och du trodde aldrig på att skriva någons namn 127 gånger på en sida om och om igen. Du fick ont i fingrarna efter att ha skrivit namnet 3 gånger och då räckte det. Du var väl ungefär 10 år och var kär i Viktor i klassen som var ett år yngre. Förra veckan var du kär i Martin. Du hade redan skrivit Martins namn 13 gånger förra veckan och fått ont i fingrarna. På matteboken stog det Martin 4 gånger överstruket.  Du skrev aldrig ner namnen om och om igen men du skrev kärleksbrev till allihopa och du memorerade namn, telefonnummer och favoritmat. Det gör du fortfarande. Men du skriver inte namnet 127 gånger om och om igen. Det har du aldrig gjort.bild härifrån


I've told every little star, just how sweet I think you are


jag skulle gissa på att jag har tagit nästan alla bilder från LeLove, men jag vet inte helt säkert. Någon har jag säkert snott någon annanstans. Alla bilder ligger i min ♥ -mapp.


Klockan är 01:57 och jag råkade precis klippa lugg


Lördagar

Har rensat äpplen, plockat äpplen, bakat äppelpaj, klippt gräset och pluggat matematik.
Gått runt i tygskor i ösregnet och sprungit runt i skoaffärer med min mamma. Ätit fisksoppa
och morotsbröd. Promenerat ner till stan med Jonna, druckit chai-te på Fräcka Frökens
och kollat på bilar från gamla dagar. Promenerat hem, ätit choklad, ska sova.

bild härifrån


30 minuter till godo

Jag har knåpat ihop världens bästa spotify-playlist! Den är ganska exakt 30 minuter lång. Den är perfekt att lyssna på när man har trettio minuter på sig på morgonen att kleta på mascara eller springa runt i bh och leta efter en tröja. Den är också himlans bra att lyssna på de där trettio minutrarna man har för sig själv ibland när man kommer hem och äter fil med blåbärssylt. Eller när man sitter och kollar mailen de sista trettio minutrarna innan man ska sova.
Därför har jag döpt den till "Trettio minuter till godo"

Nu jävlar!

Nu ska jag ge det här ett seriöst försök: Nu slutar jag röka. Efter sisådär snart 4 år. Jag ska börja köpa tuggummi istället och tugga frenetiskt HELA TIDEN. Jag har redan varnat min pappa om att jag kommer vara sur som ett bi den närmsta tiden men han är väl mest glad om jag slutar. Jag har aldrig rökt så mycket som den här sommaren och nu gör jag ett försök att lägga av. Man ska sluta när man är på topp, är det inte så?

Så nu varnar jag allmänheten:
Jag kommer vara så jävla sur och jobbig att ha och göra med och om jag vore ni så skulle jag hålla mig undan.

Nu vet ni. Säg att jag är bra. För om jag lyckas så är jag så in i helvete bra.

(Ps. Mamma. Om du läser det här hemma i Jönköping så måste du också säga att jag är bra. Jag vet att du tjuvläser min blogg ibland!)


Fotspår

Det går inte ens att förklara. Jag känner mig bara rätt låg just nu helt enkelt.


bild härifrån

En natt hade jag en dröm. Jag drömde att jag gick längst en strand tillsammans med Gud. På himlen trädde bilder ur mitt liv fram. Jag såg på varje bild två par fotspår i sanden; ett par var mina och ett par var Guds.När den sista bilden syntes såg jag tillbaka på fotspåren. Jag upptäckte då att många gånger under mitt liv fanns endast ett par fotspår. Jag såg också att detta var under de mest ensamma och svåra stunderna i mitt liv.


Detta bekymrade mig mycket och jag frågade Gud om detta. "Gud, du sade när jag en gång bestämde mig för att följa dig, att du skulle gå med mig hela vägen. Men jag ser att under de svåraste tiderna i mitt liv finns det bara ett par fotspår...Jag förstår inte varför du lämnade mig när jag behövde dig som mest."


Gud svarade: "Mitt kära barn. Jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig. Under tiden av svårigheter och prövningar när du bara kan se ett par fotspår, då bar jag dig"/Margaret Fishback-Powers


Tjusigt med flackande blick och allt!

http://www.nt.se/24nt/Default.aspx?tmp=1&tab=1&mp=5471665&autoplay=true

Idag önskar jag migImorgon är det val i Afghanistan

Så då skänker vi en tanke att allt ska gå rätt och korrekt till. Häftigast av allt vore om Shahla Ata vann valet (Men eftersom männen dominerar Afghanistan och gör det svårt för kvinnorna att överhuvudtaget visa sig utomhus och ännu mindre chans att föra en valkampanj så är chansen minimal för en kvinnlig president. Men det vore häftigt)

(Om man vill kan man smsa BARN10 så skänker man 10 kronor till Rädda Barnen. De arbetar just nu för att se till att så många barn som möjligt i Afghanistan ska få möjlighet att gå i skola och för att få bort den aga som används i de skolor som redan finns)

Överskåp och litteraturvetenskap

Först tänkte jag skriva av mig om hur sur jag var över att en ny termin har börjat, att vårat schema kan vara det sämsta någonsin, att vi har lika många håltimmar som lektioner, att vi fortfarande har Hermansson i matte, att det blev jättefult med de nya skåpen och att jag dessutom fick ett underskåp trots att jag troligtvis är bland de längsta på hela skolan och ju lär ha en knäckt rygg innan året är slut.

Sen tänkte jag att period 2-schemat kan väl inte vara lika hemskt som period 1? Och alldeles korrekt: period 2 och 3 är så mycket bättre än den här perioden. Så nu måste jag bara härda ut till den 17 november och sen blir allting bra och jag får läsa filmkunskap och litteraturvetenskap. Och om jag dessutom ställer klockan tidigt imorgonbitti så kanske jag hinner iväg för att sno överskåpet.

Tänk om jag ångrar mig, och sen ångrar mig igen

I höst längtar jag tills Winnerbäcks nya album "Tänk om jag ångrar mig, och sen ångrar mig igen" kommer den 21 September. På fredag kommer första singeln från skivan "Jag får liksom ingen ordning". Det är någonting med Winnerbäck som alltid får mig att börja gråta. Det är den enda musiken jag bara kan spontant börja gråta till. Helt galet egentligen.
Och samtidigt det finaste jag vet.

Sommarlov

Sommarlov är ett av de finaste orden jag vet. Precis som Portmonä eller Pussas. Sommarlov är laddat med så mycket positiv energi. När man hör Sommarlov så pirrar det liksom till i magen. Det är inte alls lika fint att säga att man är ledig eller har semester. Det finns inget pirr i magen av semester. Sommarlov låter som om att man har sagt flädersaft och badbollar i ett och samma ord. Som att man sammarfattar allt som kommer hända. Det här har varit det finaste sommarlovet i hela mitt liv. Och nu är det slut.


Karin är härKöpte världens mysigaste kofta

kommer nog bo i den i höst


Hatar alla som såg Lily Allen på Way out west

Fuck you


32,6 centimeter nytvättat hår

Ni dricker te som har dragit för länge och det är lite beskt men det gör ingenting. Det tar iallafall bort smaken av cigarett. Hon röker inte och hon hatar att du gör det. Hennes hår luktar nytvättat och hon läspar men det hörs ju faktiskt bara när hon säger 'S'. Därför säger hon inte 'S' särskilt mycket och därför skulle hon aldrig få för sig att kalla dig Älskling. Hon kallar dig Viola för det är vad du heter och du vill iallafall inbilla dig att det är därför hon tilltalar dig vid namn. Ni lyssnar inte ens på samma musik och ibland känns det som att ni inte alls hör ihop trots att ni sitter 7,8 centimeter ifrån varandra och dricker beskt te som dragit för länge. Ibland kan du till och med störa dig på att hon läspar och inte kallar dig för Älskling och att hennes hår alltid luktar nytvättat när du luktar cigarettrök. Det spelar ingen roll egentligen. Hon klagar på teét och du kokar nytt vatten och ni hamnar 32,6 centimeter ifrån varandra när du sätter dig ner igen och på det avståndet kan du inte ens känna lukten av nytvättat hår.

Shoes

Jag älskar Karin för att hon fick mig att köpa de finaste skorna i hela världen när vi var i Berlin. Jag tvekade hur länge som helst och klagade på att jag blev för lång. Men efter mycket "Du är ju skitsnygg i dem" och "Skorna är ju faktiskt asläckra" så har jag nu skorna i min ägo. De kommer från Zara och kostade 399 :- och jag kan inte riktigt slita blicken från dem.
She dreamt about the girl who stole a horse


Flyga drake

Ibland när jag ser på film så känns det som om hela mitt hjärta ska slitas i 1000 bitar.
Ibland så slits det i 1000 bitar. Som till den här filmen.
What happens in Berlin stays in Berlin

På dagarna tog vi turistbilderPå kvällarna drack vi billig öl


Kors för de som dog när de försökte ta sig över BerlinmurenRSS 2.0