Rönnerdahl är gammal men han valsar ändå

Idag hade vi allsång under kvart i elva kaffet. Vi sjöng till Evert Taube och till och med de allra äldsta kom ihåg texten "Och se så många blommor som redan slagit ut på ängen! Gullviva, Mandelblom, Kattfot och Blå viol."


lesmokeimage.comFörresten


förrestenbloggen

Äldreboende

Jag tillbringar sex och en halv timme på Hagaborgs äldreboende varje dag. Det är ganska sega timmar och de första två dagarna trodde jag nästan att jag skulle somna av uttråkning. Det luktar urin i koridorerna, de boende somnar ibland när man sitter och pratar med dom, det är diskning flera gånger om dagen men det får iallafall tiden att gå och det är stunder när jag mest känner mig ivägen. Dessutom känns det nästan som att jag ska avlida varje morgon när jag hasar mig upp klockan 06.00.
 
Men mittemellan allt det här så pratar vi om blåbärsplockning, om avlidna hundar eller gamla krigsminnen. Vi spelar fia med knuff, memory, vi har frågesport och vi kastar bollar i hinkar. Vi sjunger gamla visor tillsammans och jag är glad att jag lärde mig några Evert Taube på lågstadiet. Jag bakar sockerkaka, rulltårta, muffins och havreflarn och de boende säger att det är så mycket godare än fabrikskex och så bakar jag ännu en dag. Vi är ute och promenerar, alltså jag går och drar dom i rullstolen, och trots att jag får valkar i händerna och dör av svett så blir dom så glada av att få komma ut och ber om att jag ska plocka blommorna längst vägkanten så att dom kan sätta buketten i ett glas vatten. Och då gör vi det.

Det här gör mig glad i hjärtat


"Matilda, sluta aldrig bry dig /Gustav Fridolin"


Bilderna!

Hihi jag har snott precis varenda bild från Husser som förövrigt inte är med på en enda bild eftersom han hade kameran. Det var visst inte Susanne heller märkligt nog.


Alex och jag

Jonte

Basse, Ponta och Jerry

Här träffade dom någon av dom coola killarna i Mastodon

Sen blev det jävligt kallt

Sonisphere

Sammanfattning av Sonisphere-festivalen:

Bussen gick 06:50, vilket innbar att vi var framme i Hultsfred 09:00. Inga band började spela förens klockan 12:00 så vi gick runt i Hultsfred, handlade jordgubbar på Konsum, rökte och åt mackor med för mycket smör på Susannes balkong i sisådär 2 timmar. Sen hade min hembiljett försvunnit. Underbart och lätt panik och Festivalbussen kunde inte ge mig svar på en enda fråga utan skickade oss bara vidare och sa till oss att komma tillbaka senare. Så vi bet ihop och rörde oss in mot festivalområdet och vegetarisk panpizza. Efter panpizza och dryck skuttade vi iväg till scen 2 för att ihärdigt kunna se bra på Meshuggah (som förövrigt var rätt dåliga). Efter Meshuggah blev det Mastodon som var himlans bra och moshpit med blåmärken och ont i kroppen. Regnet öste ner under hela Mastodon och det var förbannat kallt de resterande timmarna. Metallica gick på scen vid 00:00-tiden och det var galet bra. Det var så himla mycket show och karisma och fyrverkerier! Klockan 04:00 skulle bussen hem komma, förseningar och strul och jävligt inkompetent personal ledde till att det tog tid innan en säkrad hemresa gick att få (för 350 spänn) men den kom inte förens 05:00.
07:30 däckade jag i sängen och det har tagit hela dagen att riktigt vakna till liv.

Tjusiga bilder kommer, typ på när Alex, Jonte och Ponta är glada över att ha träffat på Mastodon-grabbarna och fått ta ett kort på dom. Dom betedde sig som 13åringar som precis sett Johan Palm för första gången.


5 svenska powerbrudar

Linda Skugge:

Hur skulle jag inte kunna säga Linda Skugge? Jag struntar i att hon inte ens vill kalla sig själv för feminist längre, för jag har aldrig känt så mycket power som när jag var 13 år och läste bok efter bok, krönika efter krönika. Läs "Akta er killar här kommer Gud och hon är jävligt förbannad", läs "Fittstim" och för sjutton läs "Lilla ångestboken".

Caroline af Ugglas:

Jag blir aldeles varm i kroppen när hon kommer in, hon är laddad med så mycket positiv energi att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen.

Hanna Fridén:

Hanna Fridén lär oss allt vi behöver veta om menströjor, onaniskolor och slemmiga grabbar på krogen. Läs hennes blogg eller dö, Dö.

Nour el-Refai:

Den mest frisläppta komikern jag vet. Ever. "Såhär kan en fitta också se ut". Helt galet jävla bra helt enkelt.

Maud Lindström:

Skriver och sjunger texter om att vara kär och kåt och dum och beskriver sig själv som "Sveriges enda officiella kärlekskritiska bisexuella feministiska trubadur, krönikör och poet"

"Två behåar, två par trosor på mitt golv

Allt är annorlunda, ändå likadant

Vad min mamma tycker spelar ingen roll

Jag ska vakna upp i morgon och vara glad"


fredagsförmiddag
bilder härifrån

Friends featuring Darin

Friends har inlett ett samarbete med Darin, där Darins nya låt What if handlar om just mobbning 

What if it was your brother, sister, mother, father, child , then would it still be cool?
Why can't you see your words are hurting?
Everybody deserves to be themselves, and no-one else or think before you move

Åh jag tycker den är himlans fin faktiskt.


 

RSS 2.0