Damernas detektivbyrå

Förra sommaren läste jag de tre första böckerna i Damernas detektivbyrå-serien, skriven av Alexander McCall Smith. Och jag älskade dem, jag kunde inte riktigt släppa den afrikanska kvinnan ur huvudet. De senaste veckorna så har jag spanat lite mot filmhyllorna i videoaffärerna mot filmen men aldrig riktigt hyrt den. Så idag kom jag och Alex ut från videostan med en Damernas Detektivbyrå och en påse chips (Estrella summer chips!) i handen. Och jag kan bara konstatera att det här kan ha varit en av de mysigaste filmer jag någonsin sett. Alldeles alldeles underbar, helt klart en ny på favorit-listan!Och nu är jag supersugen på att läsa om böckerna, men först ska jag läsa ut
"Män som hatar kvinnor"

Ormö

Ut till Ormö över helgen med Karin och Karins familjLördags-picknick på klippor, sallad, öl, kanelbullar och hur mycket sol som helst


På eftermiddagen drack vi den sötaste cidern i världhistorien: Smultroncider aka Smultron-Puss

Ut till Ensjön


För att bada

Och sola i fem timmar vilket resulterade i min nu sönderbrända kropp

Och äta vattenmelon såklart

Jag tror att jag bor i världens bästa trädgård ♥Här finns hela regnbågens färger på blommor och växter i olika hinkar och krukor


Smultron planterade i blåa keramikkrukor


Världens bästa läs-häng-stol


Svarta vinbärsbuskar och röda vinbärsbuskar
Bär som snart mognar, krusbär, jordgubbar, vindruvor (bilderna), blåbär, hallon, rabarber och björnbärÄppelknoppar och världens största päronträd som ger frukt till höstenOch så världens bästa altan där man kan äta vattenmelon hela dagarna

Efterlyses: Sommarläsning

Jag plöjde igenom Jens Lapidus "Snabba cash" och den var förvånadsvärt mycket bättre än vad jag hade hoppats på! Det var min mormor som tryckte den i min hand och sa "läs den". Boken handlar om JW, Jorge och Mrado som alla är inblandade i Stockholms koksbranch. Desto fler sidor man läser desto mer knyts deras öde ihop. En väldigt lättläst och perfekt sommarbok!

Nu kommer problemet, som alltid uppkommer när man precis läst ut en helt okej bok: att hitta en ny bok att läsa! Jag var på biblioteket idag men inga böcker lockade mig riktigt. Jag har fortfarande två och en halv vecka kvar tills jag börjar jobba och jag tänker ägna den tiden åt det som jag inte hunnit med under hela året, nämligen att läsa.
Därför behöver jag boktips, sommarläsning!

 

Och för att jämna ut det så får ni några av mina favoriter! Det blir en jämn deal.

- Vindens skugga - Carlos Ruiz Zafón
Troligtvis en av de bästa böcker jag läst. Helt fantastiskt bra! Jag kan inte ens förklara bokens handling, det skulle ta för lång tid. Den är underbar iallafall. Läs den!

- Sen tar vi Berlin - Moa-Lina Croall
Hela boken är skriven på ett så vackert sätt att det är galet. Boken handlar om Lou som är trött på tillvaron i Malmö och åker till Berlin med sin bästa tjejkompis. De flyttar in i ett ockuperat kvinnohus och lever ett nytt liv fyllt av politiskt aktivism, gemenskap, konserter, droger, trasig människoöden och kärlek, Sarah.

- Akta er killar här kommer Gud! Och hon är jävligt förbannad - Linda Skugge
Boken är fylld med samlade krönikor som Linda Skugge skrivit. Texterna handlar om feminism, abort, porr och människor. Med rubriker som "Jag önskar att min son blir bög" rör hon om i hela svenska idyllen. Hon är arg och det är alldeles underbart. (Obs. Den här boken gavs alltså ut innan Skugge sålde ut sig och började prata om viktminskning)

- En komikers uppväxt - Jonas Gardell
Egentligen borde man läsa allt av Gardell. Allt. Det är så fantastiskt och det gör ont, så jävla ont.

- Extremt högt och otroligt nära - Jonathan Safran Foer
Oscar förlorar sin pappa i World Trade Center katastrofen. Han hittar ett kuvert i garderoben med en nyckel och texten BLACK skrivet med röda bokstäver. Han är övertygad om att kuvertet har något med hans pappa att göra och han tar upp jakten. Boken är underbar och en fullkomligt hjärtslitande berättelse om förluster och kärlek. Det är bara att läsa den, annars har ni missat något. 
Sonisphere

Jag beställde biljett till Sonispherefestivalen för att följa med Alex, Susanne och Jonte och lyssna på metalmusik, alltså band jag knappt hört. För att jag skulle få lite koll på vilka band som spelar så tryckte Alex en bunt skivor i handen på mig. Nu blir det metalmusik i en månad framåt. Spännande.


Sommarlovs-söndagar

Jag älskar dagar som idag. När man inte gör någonting vettigt. Jag kände på mig att den här dagen skulle bli precis så när jag vaknade bredvid Alex klockan 11:00 och åt jordgubbstårta till frukost. Sen låg vi bara och drog oss tills jag cyklade hemåt mot ogräsrensning och staketmålning. Och nu har jag suttit i två timmar och druckit mammas rabarbersaft, ätit päronsplitglass och läst Jens Lapidus "Snabba cash".
Man kanske borde hyra en film ikväll. 

Seglardagar


Vi åkte ut för att segla i det fina vädret

Och övernattade i Lönö, har ett par riktigt tjusiga morgonbilder som jag kanske får för mig att lägga ut någon dag

Frukost: Jordgubbskräm och limpmackor med Kavli skagenost

Sen blev det väldigt kallt

Här ser det nästan lite varmt ut men det var kallt som 17

Här ser man hur kallt det var

Sen åkte vi på stenar och motorn slutade fungera och vinden blåste tag i seglet och vi fick boxeras sista biten av kustbevakningen

1

Skolavslutning. Ettan är avklarad och jag fick ett ig i franska och jag måste komplettera lite i matte men jag mår iallafall bra och jag har ju faktiskt valt att prioritera så mycket annat än skolan och jag ångrar inte en minut av hela året. Nu ska jag dansa runt i mitt superkorta nyklippta svarta (13:00!) hår och skriksjunga till AniDifranco, det är vad jag gör bäst.

"some chick says
thank you for saying all the things i never do
i say
the thanks i get is to take all the shit for you
it's nice that you listen
it'd be nicer if you joined in
as long as you play their game girl
you're never going to win"
Ani Difranco

13:00

Ibland behöver man lite förändring i vardagen. Som nu till exempel
Så jag såg till att fixa förändring imorgon klockan 13:00.

Jordglob

Jag fick för mig att börja rota i gamla förråd och vips så hittade jag en alldeles supertjusig jordglob. Den är sådär härligt gammal så att Sovjetunionen finns med, dessutom så har den en inbyggd lampa  som ger ifrån sig ett behagligt gult ljus istället för det vita som är i dem nyare modellerna. Den är lite för stor för bokhyllan men jag kände att den var tvungen att stå där ändå för jag kan inte riktigt sluta titta på den.Portmonnä

I fredags så råkade jag vinna en dikttävling. Reglerna var enkla:  dikten fick vara hur som helst bara den innehöll orden: portmonnä, luftballong, konsistens, kolsyra, skutt. Priset var den här hemskt tjusiga bilden av den hemskt duktiga illustratören Annika Backström.

Och på fredagsmorgonen möttes jag av den här tjusiga videon:7 juni

"Problemet här är ju att ni vill vara miljöpartister en månad vart 5e år, vi är det 5 år i taget, hela tiden, varje dag. Det är det som är den stora skillnaden. Men ni kan gärna fortsätta med era vallöften, vi ser ju utvärdering efter utvärdering: vi har den bästa miljöpolitiken. Och sen kan man tro på Gunnar Hökmark och Lena Ek eller på Naturskyddsföreingen, det är upp till var och en."
Carl Schlyter i SVT.s slutdebattWalls of glass

"If slaughterhouses had walls of glass, the whole world would be vegetarian"
- Linda McCartney

I vintras och i våras så fanns utställning Walls of glass att ses på Sandvikens folkbibliotek. Utsällningen är fotograferad av Erik Lindegren och visar slakteriet bakom murarna.Carolin Dahlman och "Hela juni utan sex kära vänner"

Jag klarar inte sånna här artiklar. Carolin Dahlman som är en s.k "kärlekscoach" har skrivit ett inlägg om att "avstå från sex utan fast partner". Artikeln som grundar sig på Carolins inlägg har rubriken: "Tjejer, håll på er- hela juni!"
Underrubriken lyder: "- Får killarna snabbt sex, tröttnar de ofta, säger hon.".  Artikeln går i stora drag ut på att män är svin med vars enda mål är att få ligga och att kvinnor är våp som inte klarar av att ha sex när dom själva vill.  Hon skriver om sin väninna som blivit "dumpad" eftersom hon och henns på-g skickat sexiga sms och han insåg att han ville ha en "fin flicka". Därför försöker nu Carolin föreslå att alla ska testa ett juni utan: "one-night-stands, sexiga msn-konverstaioner och sexiga kläder." Och klarar vi det så ska vi få : "Kärlek och respekt".
Cissi Wallin uttrycker sig jäkligt bra:
"Det bästa är väl  simpelt - att uppmana bägge kön att ta lite mer moraliskt ansvar när det kommer till relationer och sex? Och uppmana folk till att sluta ligga med idioter som behandlar dem illa. "

Nu ska jag sova. Jag har rensat min garderob och hittade de fulaste men mysigaste byxor man någonsin kunnat hitta. Jag kommer nog att bo i dem i sommar.


Projekt DeGeer

Hittade lite gamla stickningar från i höstas och vips!


Välkommen till Miljöpartiets husvagn!

Idag när regnet låg som värst och mina händer var vita av köld efter att ha stått ute och delat ut valmanifest för Miljöpartiet, så kröp jag ihop i valhusvagnen. Och så tänkte jag att jag skulle visa hur den ser ut. Och idag såg det ut ungefär såhär:


Det där med Robert Pattinson

Jag tror inte att min dator klarar av att se den nya Twilight-trailern en gång till. Jag tror att den kommer explodera då. Jag känner mig som när jag var 13 år och vi klistrade upp bilder på garderobsdörrarna på killar med magrutor som vi klippt ur Fridatidningar. Precis så känner jag mig. Jag är liksom fast i hela Robert Pattinson-hysterin. Filmen bryr jag mig egentligen inte så mycket om.


RSS 2.0