Mår ganska bra faktiskt

Lite hektiskt förvisso. Men mår bra. Om bara solen ville komma tillbaka.

Trevlig helg!Helgens planer består av att jobba, repa teater tills vi inte orkar stå på benen och plugga imperialism och världskrig. Puss

Hej hopp, jag beställde en vårjacka


ellos.se

Arla

Arla har under en två veckors-period gjort om mellan-mjölkspaketen för att stödja Earth hour den 28 mars. Det är hur bra som helst, då kan man verkligen nå ut och förhoppningsvis så kanske det finns några enstaka perosner som börjar tänka mer på miljön. Det enda jag tänkte på var; Borde det inte varit mer miljövänligt att göra hel-vita mjölkförpackaningar istället för svarta? Då går det ju åt mindre färg/bläck?

psssst, bilden är hämtad från aftonbladets artikel om det här.

Det här med rött hår

14 år:


15 år:


16 år:


16 1/2 år:När jag färgade håret för 3 1/2 år sedan så var det röda håret unikt och jag färgade det från början mest för att provocera. Men sen gick åren och allt eftersom så blev den röda hårfärgen en del av mig och de flesta nämnde mig som "Tilda med det röda håret". Idag är det inte lika unikt längre. Jag kan inte lova att jag kommer våga färga bort det röda håret, för det skulle kännas lite som att ta bort en del av min personlighet. Men jag kan erkänna att jag funderar på det.


Med min cykel är livet som ett äventyr

Min cykel är mörkt turkos. Vissa skulle nog kalla den grön, eller blå. Men det är den inte. Den är mörkt turkos och saknar cykelkorg. Varje dag med cykeln är som en överaskning. Ibland så fungerar jag och cykeln alldeles fantastiskt och så cyklar vi gata upp och ner medans vinden blåser i håret. Vissa dagar så hoppar växeln och man slirar till och skriker till litegrann men kan sedan lugnt cykla vidare. Och vissa dagar, oftast dom dagar man är som mest stressad, så fungerar inte cykeln alls. Då får man vänta i 20 minuter på bussen och komma försent till skolan. Idag var inte en sådan dag. Idag fungerade cykeln alldes utmärkt och jag svischade ner i nerförsbackar i vårsolen.
Idag var en bra dag.

Vår!


Ni glömmer väl inte?

Sign up for Earth Hour! - Matilda Nordh Alea iacta est - Tärningen är kastad


Mina föräldrar gifte sig och det var hemskt fint


I sann Norrköpings-anda så åkte vi ett varv med ettans spårvagn istället för limousin. På spårvagnen serverades det champagne och ett ordentligt fruktfat. Sen gick vi med högklackade skor på kullersten och bröllopsfestade hela natten.

Veckans want-to-have

Satt och förälskade mig i ett par klänningar. Ska nog hålla tummarna för att dom finns kvar den dagen jag blir miljonär.


8 mars

Idag är det Internationella kvinnodagen och jag fattar inte att det fortfarande finns människor som inte kallar sig för feminister.

Dagen till ära så lägger jag ut några Nanna Johansson  bilder, eftersom jag fullkomligt älskar hennes teckningar.


Tisdags-kvällen;

Idag sitter jag och funderar på hur underbara vänner jag har, hur underbart det är att jag har så fantastiska och unika vänner (och pojkvän!!) Med så unika tankar och stilar och där (nästan) ingen går efter en utstuderad mall med likadana kläder och likadana åsikter och likadana likadana, och det är jag himla glad för eftersom det hade varit så ofantligt tråkigt.
Men det bästa av allt är nog ändå att dom är så konstiga, allihopa.


Karin : Min bästa vän i hela världen. Hon tycker om att lyssna på Helen Sjöholm, leka improövningar på teatern och samla tantpoäng genom att tillexempel beklaga sig över att hon inte är 18 och därför inte kan få ICA-kort.


Simon: Också min bästa vän. Han tycker om att åka båt, klaga på vegetarianer, vara aktiv i kyrkan trots att han inte är kristen och desutom så vill han bli polis mer än allt annat och brukar öva i källaren med en smörkniv vad han skulle göra om någon attackerade honom med kniv.


Ylva: Världens härligaste tjej!! Hon tycker om att spela fiol, prata mycket, dricka te och göra sånna härliga saker som att gå omkring barfota på stan och det älskar jag henne för.


Jonna: Världens finaste tjej! Hon tycker om att kolla sig i speglar ofta, hon gråter alltid när hon skrattar och hon är världens bästa person att sitta en hel eftermiddag och bara äta kladdkaka och dricka te. (Dessutom är hon en väldigt bra plugga-inför-prov-partner!) Hon tycker inte om när man förstör hennes frisyr eller om hon blir ful på foton.


Agnes: Världens skönaste tjej! Hon tycker om att röka, sova och dricka vin på fredagskvällar, hon tycker om om att kalla folk för flata eller dyke, dessutom är hon världens bästa på att få lektioner att gå fort (speciellt franskan) och hon har underbar humor.


Alex: Min livskärlek. Han tycker om att äta fiskbullar, lyssna på musik där man inte hör vad dom sjunger, sova bort hela dagarna, göra konstiga saker som att prova min bh och läsa Sofis Mode medans jag är på toa och dessutom är han riktigt bra på att pussas.


I’m gonna concentrate on you my love


Drog med mig världens finaste pojkvän på en 5-timmars runda på stan inkluderat Myrorna, Röda Korset, tusen besök i affärer, biblioteket och en fika på Åby konditori.

Han hade nyfärgat svart hår och det var snyggt men lite blått men det blir snart helt fin-svart

Måndagmorgon

Och jag har på min röda klänning med vita prickar från myrorna trots att den skaver lite i armvecken


Och den matchar fint med halsbandet jag köpte från Quietland-shopen


Snälla, Snälla

Idag har jag (förutom att suttit i sju timmar med Karin och skrivit ett manus till teatern) lyssnat galet mycket på Caroline af Ugglas låt Snälla, Snälla. Den är så fantastisk och jag skulle kunna skriva ett inlägg om allt som var så bra med den men jag tycker att "Underbara Clara" gör det så bra här så jag tipsar om att läsa det istället. För det är så sant.


(Ur "Ett litet hål i mörkret" av Ingrid Olsson)

RSS 2.0