IPRED-lagen, två månader senare

Jag älskar dagar när det bara känns som att jag vill dela med mig av små tips och fina funderingar och bara vill skriva av mig lite. Idag är en sån dag. Alex tyckte att jag var töntig när jag förklarade att jag inte tänker stödja skivindustrin med en enda krona, som ska gå till deras löner så att dom ska kunna leka internetpoliser och sedan ge mig grova böter för att jag har först laddat ner skivan - och sedan köpt den. För det är faktiskt precis vad jag har gjort de senaste 4 åren, laddat ner musiken och är skivan bra så har jag kilat ner till vaxkupan och köpt den. Ska dom ge mig tusentals kronor i böter för den musik jag laddat ner som överhuvudtaget inte är bra?

Nej, Ipred gör mig bara förbannad. Precis som det gör mig irriterad att Muf påstår sig vara mot Ipred medans Moderaterna faktiskt har röstat för den. Miljöpartiet driver precis samma politik i fildelningsfrågan som Piratpartiet. Men Piratpartiet är ett enfrågeparti medans Miljöpartiet även kan ta beslut i t.ex. fiskepolitik. (Dessutom drev Miljöpartiet den här frågan ca 3 år före Piratpartiet)
Så då tänkte jag att jag skulle försöka förstå mig på Ipredia. Men jag är trots allt inte så teknisk av mig. Så jag misslyckades.

Och så började jag söka efter andra möjligheter. Det vore ju trots allt inte så kul att åka dit, skulle bli rätt dyrt och det är jag inte på humör för att betala. Och så hittade jag: tjänster som erbjuder anonym surfing! För 50 pjux i månaden får man tillgång till en VNP-tunnel. Alltså: Ditt internet går genom en tunnel där ditt IPnummer försvinner och byts ut mot ett annat IPnummer. På så sätt kan du fortsätta fildela utan att IPnumret kopplas till dig. Helt tjusigt!
Här kan man få reda på mer information om det:

Flashback - 45 kr/ månad
Dold - 49 kr/ månad

Ipredator - 50 kr/ månad

Mullvad - 50 kr/ månad

Vill man bara surfa anonymt (alltså inte ladda ner musik) kan man göra det gratis på:

Pimp my IP
Tor

UltraSurf 

Länge leve fildelningen!
 


Om jag var 18 skulle jag:

-Rösta grönt i EUvalet

- Donera blod så att sånt här slipper hända. 


9 dagar kvarInför euvalet har Miljöpartiet dessutom sänkt kostanden för att gå med i Grön Ungdom. Från 60 kronor till 20 kronor!
Det är superpraktiskt och jättelätt! Man skickar bara ett sms som ser ut såhär:
gumedl ååååmmddxxxx (alltså år, månad, datum och 4 sista siffror) till 72456!
Busenkelt! Kostar endast 20 kronor + operatörsavgift.

Midsommarfitta

Alexander Chamberland (f.d språkrör för Grön Ungdom) skapade gruppen 'Midsommarfitta" på Facebook. En Facebook-grupp som går ut på att byta ut midsommarstången, fallossymbolen, mot en midsommarfitta för att på så sätt fira en feministisk sommar. Och som det står i grupp-presentationen : "Ner med fallossymbolerna! Låt 2009 blir midsommaråret då fler människor dansar kring en fitta än kring en kuk! Heja feministisk midsommar!" Min första reaktion när jag såg gruppen var "Men herregud, vad är det här. Nog finns det väl viktigare saker att lägga energi på." Och sen kom jag på att: det är ju precis så man ska tänka. Den är ju skapad av just den anledning, för att man ska tänka till och bli irriterad.
Chamberlands blogg kan man nämligen läsa:

Midsommarfittan har rört upp känslor, framförallt från antifeminister som tagit det hela på alldeles för stort allvar. Som någonstans fått för sig att vi som är med i gruppen tycker att det här är den allra viktigaste jämställdhetsfrågan (det är nog snarare sexister än feminister, som saknar humor). Andra har berättat för oss om att det minsann är så att Midsommarstången visserligen är en fallossymbol, men den befruktar fittan/kvinnan, det vill säga jorden. Något mer heteronormativt får en ju leta efter...

Jag älskar det. Jag bara älskar det. Om jag kommer ihåg det så ska jag också dansa runt en midsommarfitta. Nej, det är inte den viktigaste frågan och det är inte det som det handlar om heller. Det är inte så allvarligt, det är bara alldeles underbart.
En slank hon hit, och en slank hon dit och en slank hon ner i fittan


bild tagen från facebookgruppen Midsommarfitta

But I cant help falling in love with you

Igår upplevde jag kärlek vid första ögonkastet. En dragningskraft så stark att det var sinnesjukt. Helt plötsligt fanns det bara jag och Dem. Ett par 41or av svart modell med öppen tå, lätt platå och en 10 cm klack. Och av alla konstiga ställen som jag trodde att jag skulle finna kärleken på så möttes vi på Skopunkten. Och Sophia kände samma dragningskraft och vi förstod att det här var en riktig tjejmagnet. Sen stog vi och suktade över dem och flirtade lite medans vi skuttade runt på dem fram och tillbaka i affären. Efter 20 minuter var det dags att ge upp, visst var det frestande att lägga 350 kronor på dessa svarta som jag bara kommer använda ca en gång och sen låta stå på hyllan för att ta fram dem ibland och kramas lite med. Det var väldigt frestande trots att jag hade blivit ca en bit över 180 cm. Och därför så lät jag bli att köpa dem, jag sa till mig själv att det var ett onödigt köp. Men jag kan helt enkelt inte sluta tänka på dem.
Undrar om dem tänker på mig också.


Festivalångest

Jag jobbar under Emmaboda, jag vill bara se Regina och Winnerbäck på Hultsfred och jag lär ju inte ha skramlat ihop tillräcklgit med pengar för att åka på Peace & love och sen ha råd att klara mig två veckor efter att den är slut. Och då dör jag lite, jag dör om jag inte får se Pete Doherty, jag dör verkligen. Och Arvika känns inte ens kul, klart att det vore coolt att se Depeche, men mer då? Way out west är redan bestämd (Lily Allen!) men det är ju inte förens i augusti och dessutom utan camping.  Inte ok.
Babyshambles på Hultsfred i somras, jag saknar!  foton från rockfoto

GODMORGON

Jag fick sommarjobbet igår! 4 veckor på Hagaborgs äldreboende. Allt kändes så bra när jag kom dit, området var himla fint, lokalerna var fräscha och både trevlig personal och brukare! Fy sjutton vad jag är bra! Firade med fika på Fräcka med mamma i solen. Jag tycker om min mamma, jag tycker om att jag har fixat sommarjobb och jag tycker om mig själv! ♥bilder från mina-bilder-mappen, tror att jag har tjuvat dom från nån flickr. ska kolla upp det!


5

- Jag hatar när bilar stannar vid övergångsställen och låter mig gå/cykla över medans dom väntar. Om jag ser att det kommer en bil så cyklar jag antingen väldigt långsamt så att dom ska hinna åka förbi eller så låtsas jag att jag inte ska över tills bilen har åkt.

- Jag tycker hemskt mycket om snygga underkläder och matchar alltid bh och trosor. Farligast är att vara inne på internethemsidor där man alldeles för lätt klickar hem alldeles för dyra köp än vad plånboken tycker om.

- Jag fuskar nästan alltid i sällskapsspel eller iallafall i Monopol. Jag tror inte att jag har spelat Monopol en enda gång utan att försökt sno pengar ur "Monopolbanken".

- Jag börjar alldeles för lätt gråta till filmer och Extreme home makeover. 

- Jag är alltid livrädd när jag cyklar hem på kvällarna. Jag har alltid 112 eller min pappas nummer inknappat i mobilen så att det bara är att ringa om något skulle hända.

Två feministiska favoritillustratörer

Lina Neidestam! Läs hennes blogg och kolla på hennes grymt härliga bilder HärNanna Johansson! Åh hennes teckningar gör mig alldeles glad i kroppen och hennes hemsida är himla tjusig 


När man är som mest levande

Det finns en skillnad mellan livemusik och att sitta hemma och lyssna. När det är livemusik vill jag vara inuti musiken, jag vill vara en del av musiken. Jag vill känna att det spelar ingen roll vad som händer imorgon för jag är bara här just nu och alla andra runt omkring mig är också bara här just nu. Jag vill känna att jag lever, eller kanske att jag för en gångs skull inte lever. Och precis så kände jag igår.

Trevlig helg, nu åker jag till Jönköping! ♥

Fairytale

Åh Eurovison Song Contest! Jag är alldeles kär i Norges bidrag och framför allt är jag kär i Alexander Rybak som har så mycket energi, glädje och charm på scenen. Ett sånt där glimten-i-ögat-bidrag som man lätt smälter för.


Tre saker som gjorde den här dagen så bra:

- Nationella muntligt i Engelska gick bra, hoppas på VG och hon sa faktiskt att det gick bra!

- Debatterade för första gången för Grön Ungdom och det gick riktigt bra det också! Alliansen påpekade hur engagerade dom är i djur och miljöfrågor, men jag och vänsterpartisten kunde konstatera att det dom sa var mycket snack och lite verkstad eftersom regeringen inte gör någonting. Helt klart lyckad debatt!

- Dom ringde från Sandbyhov och erbjöd mig sommarjobb inom äldrevården v. 29-32! Blev så himla lycklig, ska dit på tisdag för arbetsintervju och som hon sa "skriva på papper".

Mår så förbannat bra!


Jag är så himla duktig!

Ibland älskar jag mig själv, som idag när jag tar tag i mig själv och går iväg och tränar. Min träning de senaste veckorna har varit lite löpning runt strömmen någon gång i veckan och nu kände jag att jag verkligen borde komma igång! Så jag åkte till Friskis och körde ett medelpass och kände mig galet duktig och hurtig! Underbart! Älskade musiken dom körde, det var så himla längesen jag var där, lokalerna har ju blivit superfräscha! Så nu ska jag ta tag i det här och köpa mig ett 10gångerskort till att börja med!

Nu sitter jag och äter mackor med philadelphiaost och planerar morgondagen; jag ska till Himelstalundsgymnasiet och prata djurrätt och tidelag med eleverna som går Djurvårds-inriktingen, ska bli superkul!Vardags-lyx

Har en 4 1/2 lång håltimme eftersom det var Nationelt prov i matte, som för övrigt gick bra!! Tjoho! De här timmarna har jag vigt åt sådant man annars inte hinner med: Dusch med peeling, ansiktsmask, hårinpackning, brun-utan-sol och fotbad. Nu sitter jag i morgonrock och ska fixa nagalarna och sen tänkte jag hinna laga mat.
Precis vad jag behövde!Steget före

Det är hemskt frustrerande att inte få rösta i valet 7 juni. Bäst för alla som får rösta att dom röstar när dom har chansen att påverka. Jag ska göra allt som står i min väg för att få alla med rösträtt att lägga sin röst på samma sak jag skulle röstat - alltså grönt.

Jag ligger på sängen och tänker: tänk på mig.

/Håkan Hellström

Nostalgisk fredagskväll

Åh. Jag har ordnat upp mina fotoalbum på datorn och nu är jag alldeles nostalgisk. Så här kommer ett gäng bilder från sjuan-åttan:


Allt var fint i sjuan, vi hade ifyllda ögonbryn, handlade för korta tröjor, lyssnade på svensk rap, handlade tuggummin i skolkiosken som vi tuggade på med öppna munnar medans vi gick i klump med våra rosa jackor genom skolkoridorerna.


Det här är dom bästa bilderna jag vet, jag och Jonna i sjuan. Vi sminkade oss aslänge på Jonnas rum för att sen gå ner till hennes cam och ta så många snygga bilder vi kunde. Sen la vi ut dom snyggaste bilderna på snuttis.se

Vi var 14 år och gick på Tjejrocken på Kulturkammaren, vi hade svartmålade kryss under ögonen, lyssnade på MCR och var kära i 4 veckor.

Avslutningen i åttan, jag dör lite när jag ser hur små alla var. Som Harley och Simon på bilden. Jag hade en prickig klänning, tubsockar och inga skor.

EU-val 7 juni!

Åh jag älskar MP.s nya valaffischer inför EU-valet. Och jag älskar nya hemsidan, den är så himla fräsch.Don't think twice, it's alright

Kom hem 21:00 och hade planerat att plugga hela kvällen. Historiaprov 8:00 på tisdagsmorgonen.
Får huvudvärk under teaterföreställningen som utvecklar sig mot en lagom smärtsam migrän när jag väl kommer hem 21:00. Tar en huvudvärkstablett, spyr, gråter, tuppar av och vaknar inte förens 07:00. Hinner plugga i 20 minuter och historiaprovet gick åt helvete.
Fast jag mår ganska bra iallafall.


¨

Bilderna kommer lite varstans ifrån men senast var dom i min Mina bilder-mapp, där samlar jag all världens fina bilder och jag älskar att plocka bilder därifrån. Tjusigt!


Lycka

Precis för några sekunder sedan hade jag den lyckligaste stunden i mitt liv. Utan att någonting hänt spred sig lyckan ut i kroppen på 0,002 sekunder och jag skrattade till och sen var det förbi.
Det var en fin lyckostund.

I told my therapist about you

Ibland känner jag mig så otacksam. Jag blir aldrig nöjd. Och trots att jag har haft tre himla trevliga kvällar i rad så inbillar jag mig att alla andra har så mycket roligare. Alltid. Och jag är nervös ikväll, och jag vill verkligen inte sova trots att jag egentligen vill sova bort natten. Kärlek är så otroligt komplicerat och invecklat. Jag är nervös och pirrig och mest av allt vill jag bara dö för det blir så mycket och ibland vet inte ens jag vart jag ska ta vägen trots att jag står stadigt på jorden.
Jag mår väl rätt bra, egentligen. Jag vill bara inte inse det.RSS 2.0